Vintercykling i ett snöigt Stockholm

Äntligen har det blivit vinter i Stockholm och för en gångs skull så lös solen idag. Jag vet inte om jag lyckats få någon cykeltur under 2018 där det varit blå himmel och sol. Idag fick jag mycket av både och vilket kändes jättehärligt.

Årets längsta tur blev det också, 75 km kanske inte låter så mycket men när det är vinter och man harvar omkring på MTB:n med dubbdäck så tycker jag det är mer än tillräckligt. Jag brukar normalt hålla mig runt 35-50 km så 75 var ett snäpp upp!

Turen gick via Hammarbybacken och genom Nackareservatet ner till Älta och därefter vidare mot Tyresö och Vissvass. Därefter bar det hemåt via Åvavägen och Tyresta.  Sjukt vackert var det bitvis, jag var lite rädd innan för hur underlaget skulle vara men det var över förväntan. Alla cykelbanor var skottade och fina och bilvägarna jag hamnade på hade lite snö och få bilar så det var inga problem. Enda smolket var när jag skulle gena från Åvavägen upp till Tyresta friluftsområde, det var icke skottad skogsväg i några km. Det gick inte så fort men det gick ändock att ta sig fram!

Kanske blir en liten sväng imorgon igen, vädret ser ut att ska bli bra igen. Det blir nog ingen långtur som idag men någon timme kanske jag kan få till förhoppningsvis!

Leave a Reply