Morgonrunda med livlig fantasi

Hur bäst startar du upp en mörk och tråkig fredag? Såklart med en morgonrunda! Det händer inte så ofta, men ibland brukar jag flexa på morgonen för att hinna cykla en bit innan jobbet. Det innebär ofta uppstigning innan 6 men det kan det vara värt ibland, speciellt nu när det är så mörkt på kvällarna (inte för att det var bättre i morse). Jag tycker det är härligare att starta i mörker och sluta i ljus istället för att som det blir när jag cyklar efter jobbet, start i mörker och sen mörker mörker mörker och avslutning i mörker. Nu ska jag dessutom hem till Timrå över helgen och då var det skönt att få in lite cykling idag!

Jag hade dessutom spanat ut en mycket fin runda i Nackareservatet och hela vägen ner till Ältasjön och runt Flaten så det kändes mycket härligt att få ge sig iväg i morse. 
Eftersom jag aldrig har cyklat i Nackareservatet förut när det varit mörkt så kändes det till en början lite obehagligt när jag lämnade de upplysta stråken och gav mig ut i mörkret. Normalt när jag cyklar i mörkret så är det så långt ifrån stan så det är noll chans att det ska kunna finnas något som lurar i skogen redo att attackera. När jag var så nära stan så kändes det däremot som om hela Stockholms bus samlats i skogen på morgonen redo för att överfalla mig och sno min cykel (eller vad ett kriminellt gäng nu gör med en cyklist mitt i mörka skogen, cykelstöld kändes mest rimligt i min fantasi). Jag inser ju att risken är obefintlig och att jag mest har för bra fantasi men det var tråkigt att cykla omkring och känna obehag. Nu vet jag ju att det med största sannolikhet inte finns något värre i mörkret än typ ett rådjur så nästa gång borde det gå bättre, hoppas jag. Annars får jag väl cykla ifrån buset, eller ta med en cyklande livvakt!

Det var jackpot att jag äntligen fick cykla över trägången vid Ältasjön, den har jag sett på bild såååå många gånger men jag har aldrig lyckats ta mig dit själv. Tummen upp!

Nu tar jag Norrlandshelg med gott samvete och ser fram emot snörekord och lite riktig vinter och förhoppningsvis åtminstone en tur på med längdskidorna (eller kanske två!).

Leave a Reply