Vinterstockholm gör ingen besviken

Trots att det är slutet på december är det grönt och torrt ute i skogarna, vilket känns lätt märkligt. Det föll lite snö häromdagen men två dagar senare är allt i princip borta igen. Däremot börjar det bli lite kyligare om dagarna, speciellt på morgonen, så det finns ju hopp för att det ska bli riktig vinter snart. Jag vill åka skidor!! Och snöcykla!!

Idag var det sedvanligt söndagsdistanspass, den här gången i sällskap med 5 andra vintercyklister för lite traditionsenlig julcykling (traditionen började i fjol och då var det bara två deltagare så 6 stycken är ju ett rejält uppsving). OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi cyklade en sväng norröver ut mot vattnet vid Hässelby och sen en liten sväng på Järvafältet bara för att förlänga rundan lite ytterligare. Ungefär såhär:
20141221-rutt

Det var verkligen jättevackert att cykla längst med vattnet från Hässelby bort till Görvälns slott. Det enda negativa var väl att det blåste rätt så friskt, inte helt behagligt precis hela tiden men solen värmde rätt bra ändå.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
cykel-1

Sen när vi egentligen tänkte åka och fika så var vi ju i utkanten av Järvafältet och jag behövde personligen skarva en stund till för att få ihop mina timmar så vi drog ett litet varv på Järvafältet också. Det kändes som en väldigt bra idé, det hade varit väldigt tråkigt att avsluta med cykelbana, att avsluta med Järvafältet kändes mycket bättre. Det skapar verkligen ett sug att cykla i skogen när man väl är i skogen, som en drog. Jag vill ut igen och igen och igen och igen och igen! Hoppas det blir fler härliga solstinna vinterdagar under närmsta veckorna så får man passa på dagtid nu när man är ledig!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
cykel-2En väldigt fin dag i ett soligt vinterstockholm, perfekt avrundning på helgen! Nu är det bara 2 små arbetsdagar kvar så blir det lååååååångledigt sen! ÄNTLIGEN!

Lyckades fånga en långhårig kossa på vägen hem, dom är verkligen för söta! Skulle gärna ha en eller två hemma om det funkade rent praktiskt… …
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply