MTB på Järvafältet

Tänkte att jag skulle testa post-långförkylning-formen idag på en liten MTB-runda. När det bjöds in till MTB-runda ute på Järvafältet så kändes det som en lagom utmaning. Enda smolket i bägaren var väl att jag inte hade cykelhållaren till bilen på rätt ställe så jag blev helt enkel tvungen att cykla ut dit (det tar ju 1h från mig ungefär till Säby Gård ute på Järvafältet där det var samlingsplats). Kanske lite i längsta laget när det är -12 grader ute men men, blev bra uppvärmning i alla fall, alltid något.

Rundan då? Ja, men den blev jättebra, 13 personer och en blandning av mest stig men även lite lättåkta grusvägar. Kylan gjorde ingenting, har man rätt kläder så spelar det (nästan) ingen roll hur kallt det är utan man överlever ändå. allaOLYMPUS DIGITAL CAMERATestade min nya Olympus tough kamera (den gamla har jag kraschat sönder så den fungerade väldigt dåligt på slutet) som jag fick i födelsedagspresent också. Den har en skärm som man kan vrida runt så man kan fota sig själv och se vad man fotar. Sen varför jag inte lyckades hålla fingrarna från linsen ändå är ju en annan fråga….
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
k_r OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
karro OLYMPUS DIGITAL CAMERAEfter nästan drygt 3h ute så tackade min kropp för sig och jag bjöds på en tvättäkta bonk. Det är väldigt sällan jag bonkar på träning, läs typ aldrig, men idag var förnedringen ett faktum. Det var bara tacka för sig och ta kortaste vägen till fikat när dom andra rundade av med lite fler stigar. De 4km jag hade till fiket var olidliga, sista km orkade jag knappt sitta på cykeln och rulla. Helt otroligt vad snabbt det kan gå till total förströelse. Lyckligtvis så hjälpte lite morotskaka och sockerstinn pepsi så sen orkade jag ta mig hem (sen att jag fick skjuts hemöver, cykelhållaren upphittad, är ju en annan sak som vi inte behöver prata om).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAskogen
Väl hemma så blev det ett långt bad och det kändes ett tag som om jag skulle somna däri. Oavsett bonk eller inte så blev det en härlig dag i ett vintrigt Järvafält och jag får nog faktiskt på riktigt anse förkylningen som helt borta. Jag hade lite hög puls idag men kände mig väldigt pigg, i alla fall fram till bonken, så jag tror att pulsen mest beror på att jag inte tränat så mycket sista veckorna.

Nu laddar vi om för lite långfärdsskridskor eller längdskidor imorgon. Jag kan dessvärre inte riktigt bestämma mig för vilket som lockar mest men kanske är det bättre skidföre än skridskoföre just nu?

Leave a Reply